2.12.16

El paper dels escorxadors de proximitat, a debat en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica del Departament d'Agricultura


 
La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret, clourà el proper 10 de desembre, a les 13:00 hores, la jornada 'Escorxadors de baixa capacitat a les explotacions. Del projecte a la realitat', que se celebrarà en el Centre de Cultura de Prats de Lluçanès en el marc de la seva Fira de Santa Llúcia, i que s'inclou dins de les jornades i seminaris tècnics adreçats al sector agrari que tenen lloc els propers dies arreu de Catalunya dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) 2016, del Departament.
 
La venda directa i de proximitat és una de les principals estratègies de viabilitat de moltes explotacions ramaderes familiars d'oví i cabrum. Tot i això, es requereix d'uns equipaments propers, com ara els escorxadors, que no es troben repartits de forma uniforme en el territori. Així, en aquesta jornada, en la inauguració de la qual participarà la directora general d'Agricultura i Ramaderia del Departament, Teresa Masjuan, a les 10:30 hores, es presenta l'aposta d'una explotació familiar ramadera que treballa la venda de proximitat: l'escorxador de proximitat i de molt baixa capacitat, un equipament situat en la pròpia explotació per a la matança del bestiar propi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.