En portada

Gandesa promociona els productes de proximitat amb una mercat de quiòmetre zero

Gandesa ha inaugurat avui el IV Mercat de Productes de Proximitat Km 0 en el marc dels actes de "1319 Gandesa", que s'organitz...

14.12.16

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya celebra els 75 anys de presència a les Terres de l'Ebre

Els arquitectes ebrencs celebrem enguany el 75 aniversari de la presència del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) a les Terres de l'Ebre (1941-2016) i els 20 anys dela Demarcació de l'Ebre. Per això, amb motiu d'aquesta efemèride, hem organitzat una sèrie d'actes que inclouen una exposició, visites guiades a edificis modernistes i l'acte oficial d'homenatge a alguns arquitectes de la demarcació.


Entendre els inicis del COAC a l'Ebre és analitzar la implantació de la Direcció General de Regiones Devastadas (DGRD) al territori des de 1941 per això hem fet una mostra que, sota el títol Ciutats reconstruïdes • Acció conjunta de Regiones Devastadas i COAC  Ebre • Actuacions a l'Observatori de l'Ebre i a la Diòcesi de Tortosa, es desenvolupa en dues exposicions que pretenen mostrar el paral·lelisme dels dos organismes en els primers anys de postguerra i fer un recorregut per alguns dels projectes realitzats.

D'una banda l'exposició Actuacions a la Diòcesi de Tortosa mostra un seguit d'intervencions en edificis religiosos que donen resposta a una de les principals pràctiques de la DGRD, que era construir de nou, rehabilitar i reformar edificis religiosos per tot el territori. Altrament, amb Actuacions a l'Observatori de l'Ebre, es vol donar protagonisme a una institució emblemàtica del nostre territori com és l'Observatori de l'Ebre que també va ser objecte de diverses intervencions. L'exposició, que s'inaugurarà el dijous 15 de desembre a les 19,30 h, es mostren a l'edifici casa Bau, seu de la demarcació de l'Ebre del COAC i posteriorment es desdoblarà al Bisbat i a l'Observatori de l'Ebre, per continuar recorrent diversos municipis de les Terres de l'Ebre posteriorment.

Una altra de les activitats programades és la visita a tres edificis modernistes emblemàtics de Tortosa. Casa Piñana, casa Bernardo Grego i casa Bau són els habitatges triats per mostrar la rellevància del Modernisme en l'arquitectura i l'urbanisme de la ciutat, apropar el fet arquitectònic als ciutadans i, alhora, cridar l'atenció de les institucions responsables de que Tortosa, inexplicablement, encara no figuri en la Ruta Europea del Modernisme. Les visites guiades són obertes a tothom, gratuïtes i organitzades en grups reduïts, i tindran lloc els matins dels dies 17 i 18 de desembre.

Finalment, el dissabte 17 de desembre a les 19,30 h tindrà lloc l'acte d'homenatge als companys i companyes arquitectes que compleixen 50 o 25 anys de col·legiació i de benvinguda als nous col·legiats, així com un reconeixement a la primera dona arquitecta col·legiada a les Terres de l'Ebre.

A continuació us adjuntem el programa dels actes:Dijous 15 de desembre

19,30 h     Inauguració de les exposicions

                            Ciutats reconstruïdes · Acció conjunta de "Regiones Devastadas" i COAC Ebre

                            Actuacions a l'Observatori de l'Ebre i Actuacions a la Diòcesi de Tortosa

                            Lloc: COAC Ebre · Berenguer IV 26 Principal

                            Del 15 de desembre al 13 de gener

                            Dilluns a divendres de 10 a 14 h i dijous de 18 a 20 hDissabte 17 de desembre

            10,00 h     Visites guiades a habitatges modernistes de Tortosa: casa Piñana,

                            casa Bernardo Grego i casa Bau

                            Inscripcions: COAC Ebre · Berenguer IV 26

                            Tel 977 44 19 72 o per correu a secr.tor@coac.cat            19,30 h     Actes oficials d'homentage als companys arquitectes que compleixen 50 o 25 anys de

                            col·legiació, a la primera arquitecta col·legiada i de benvinguda als nous col·legiats

                            Lloc: COAC Ebre · Berenguer IV 26 Principal            20,30 h     Brindis amb copa de cava i aperitiu de tapes servides pel restaurant Paiolet

                            Lloc: COAC Ebre · Berenguer IV 26 PrincipalDiumenge 18 de desembre

            10,00 h     Visites guiades a habitatges modernistes de Tortosa: casa Piñana,

                            casa Bernardo Grego i casa Bau

                            Inscripcions: COAC Ebre · Berenguer IV 26

                            Tel 977 44 19 72 o per correu a secr.tor@coac.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.