14.11.16

Unió de Pagesos aconsegueix que el Govern estatal proposi rebaixar els índex de rendiment net de l’IRPF per a la ramaderia integrada

Unió de Pagesos ha aconseguit que el Govern de l'Estat inclogui en un projecte d'ordre una rebaixa dels índex de rendiment net establert en el règim de mòduls de l'IRPF per a la ramaderia integrada amb caràcter estructural. Segons la informació del Ministeri d'Agricultura, la reducció de mòduls per a la ramaderia integrada passarà de 0,42 a 0,37 per a l'aviram, i de 0,56 a 0,37 per a la resta d'espècies. El sindicat reclamava aquesta reducció des de feia més de dos anys.

 

El 26 de setembre passat, Unió de Pagesos va presentar al Ministeri, juntament amb Unió d'Unions, un informe en el què detallava, per defensar la rebaixa dels índex de l'IRPF, l'evolució del cost energètic, els salaris de les explotacions i altres costos de les explotacions ramaderes com l'assegurança de retirada i destrucció d'animals morts, l'adequació de la normativa de benestar animal en porcí i gallina. i la gestió de les dejeccions ramaderes. En aquest informe, tot i la manca de dades oficials, el sindicat també va incloure una evolució dels ingressos rebuts pels ramaders integrats en els últims anys.

 

A finals del 2014 el sindicat ja havia presentat un altre informe a la Subdirecció General de Anàlisis, Prospectiva i Coordinació del Ministeri d'Agricultura per a la revisió d'aquests valors en les explotacions integrades, tenint en compte els ingressos i despeses d'aquestes i el fet que aquests règims no havien variat des de feia 15 anys en el sector. Tot i que el Govern va aprovar una rebaixa dels índex, només va ser anual.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.