14.11.16

Un 75% de les farmàcies de les Terres de l’Ebre implementen el programa de Salut ‘Pren-te el pols’

El director territorial de Salut, Ismael Piñas, juntament amb el director del Pla de la malaltia vascular cerebral, Miquel Gallofré; el metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària de l'ICS, José Luis Clua i el president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, Joaquim Nolla, han presentat aquest matí el programa 'Pren-te el pols', que pretén conscienciar la ciutadania de la importància de prendre's el pols periòdicament per prevenir l'ictus, la primera causa de mort en les dones i la tercera en els homes.


De fet, es calcula que entre un 8% i un 10% de la població de més de 60 anys té arítmia; i a les Terres de l'Ebre, s'estima que 1.100 persones en tenen i no ho saben. En aquest sentit, el programa 'Pren-te el pols' és una estratègia de socialització i sensibilització ciutadana que busca donar a conèixer la relació entre una arítmia i la possibilitat de patir un ictus; que la gent de 60 anys o més, els prengui el pols un professional de la salut i promoure que la presa del pols es converteixi en un hàbit.


Així s'implanta la Ruta de la Fibril·lació Auricular (FA) que permet millorar la detecció, a través de prendre el pols a les farmàcies, que deriven els pacients als CAP per establir el diagnòstic i actuar amb el tractament de la fibril·lació auricular més adient per evitar l'aparició de l'ictus


A les Terres de l'Ebre, en la campanya 'Pren-te el pols' hi participen, fins a data d'avui, un 75% de les farmàcies de les Terres de l'Ebre. En concret són 70 farmàcies de les 89 de les quatre comarques, si bé s'ha programat una altra formació que podria fer augmentar més aquestes xifres, força més elevades que a la resta de Catalunya.

El programa 'Pren-te el pols' vol detectar les 1100 persones de més de 60 anys de les Terres de l'Ebre que s'estima tenen arítmia no ho saben per evitar l'ictus.

L'ictus és una alteració brusca de la circulació de la sang al cervell que provoca que les cèl·lules cerebrals d'una part del cervell morin, provocant que un 45% dels afectats quedi amb discapacitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.