8.11.16

Tarragona recull prop de 5 tones de piles en el marc del concurs Apilo XII

A la demarcació de Tarragona 86 escoles es van inscriure al concurs Apilo XII i totes elles han aconseguit 4,9 tones de piles i acumuladors. L'escola Vilamar de Calafell (Baix Penedès), amb 203 quilos de piles, és el centre que ha recollit més quantitat de bateries en total. La segueixen l'Institut Escola Daniel Mangrané de Tortosa (Baix Ebre), amb 197 quilos, i l'escola d'educació especial Solc de Tarragona, amb 189 quilos. En aquesta demarcació es troba també la segona classificada del concurs Apilo XII, la llar municipal de Tivenys (Baix Ebre) que es va endur 1.500 euros de premi.
 
En la segona edició del concurs Apilo XII, des del febrer d'aquest any, unes 496 escoles de Catalunya han participat en la recollida i han aconseguit sumar més de 36 tones. Aquest concurs es realitza en el marc de la campanya per al foment de la recollida de piles i acumuladors portàtils Apilo XII, basada en la imatge d'un coet que porta les piles al planeta Reciclatge.
 
220 jornades Apilo
 
Enguany s'ha doblat el nombre de sessions formatives a les escoles entorn a la recollida selectiva de piles. En total s'han ofert 220 jornades Apilo en 195 centres diferents. La campanya ha estat finançada pels sistemes integrats de gestió de residus ECOPILAS, European Recycling Platform, UNIBAT i ECOLEC.
 
L'any 2015 es van recollir a Catalunya 904 tones de residus de piles i acumuladors portàtils, el que representa un 16% més que el 2014. D'aquesta manera, l'índex de recollida de piles de l'any passat ha estat del 49,50%, sobrepassant així més de quatre punts el valor que estableix la norma per al 2015. Cal destacar que el concurs escolar de recollida selectiva de piles de l'any passat va contribuir en un 7% del total.
 
L'índex de recollida assolit a 2015 pràcticament assoleix l'objectiu que marca la norma per a l'any 2020, i està en línia amb al 55% que es proposa en la nova planificació de residus a Catalunya (PRECAT) per a l'any 2020.
 
La gestió adequada d'aquests residus permet reduir l'impacte ambiental i reaprofitar els recursos. A les instal·lacions de tractament es recuperen els materials valuosos i es tornen a posar en circulació com a matèria primera per a la producció de nous productes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.