28.11.16

Tancament de luxe del IV Festival de Músiques en Terres de Cruïlla amb la Coral Sant Jordi de Barcelona i la Banda de l’Agrupació Musical Senienca


Aquest dissabte la Casa de Cultura de la Sénia ha acollit el darrer dels actes organitzats dins del IV Festival de Músiques en Terres de Cruïlla, el concert  "Ovidi Simfònic", un concert-homenatge al cantant valencià que fa 21 anys que va morir i que ha servit també per a celebrar Santa Cecília a la població montsianenca. En l'espectacle multidisciplinari es van poder escoltar les cançons de l'artista d'Alcoi en un format únic, amb les veus de la Coral Sant Jordi de Barcelona i la música de banda simfònica de l'Agrupació Musical Senienca, que van estar acompanyats per dos entitats locals més, la Coral Polifònica de Joventuts Musicals i les Bandes Infantil i juvenil de l'Agrupació Musical Senienca.

Una de les membres de l'organització del Festival, Mercè Gisbert, ha fet un balanç força positiu de l'edició d'enguany "els canvis introduïts i el fet de dividir l'activitat en quatre caps de setmana ens ha donat molt bons resultats, així que no descartem seguir aquesta dinàmica en les pròximes edicions. Val a dir que un dels moments més emotius i celebrats és precisament el concert d'aquest dissabte. Ha estat un luxe tenir un espectacle d'aquestes característiques centrat en la figura d'Ovidi Montllor i que ajunta música de banda i cors en un format innovador, dinàmic i pensat per a tots els públics. La Casa de Cultura plena de gom a gom va gaudir molt de l'espectacle, va ser molt emocionant".

 

Els organitzadors del Festival de Músiques en Terres de Cruïlla, l'Agrupació Musical Senienca, el Centre d'Estudis Seniencs i l'Institut Ramon Muntaner, han distribuït enguany l'activitat en quatre caps de setmana repartits entre els mesos d'octubre i novembre, amb un cap de setmana central que incloïa una jornada de formació tècnica, pràctica i teòrica. La novetat més important però, s'ha de buscar en el canvi en la filosofia de l'activitat. Des d'enguany i fins a l'any 2021, en cada edició s'aprofundirà en la relació de la música amb una disciplina diferent, tant des del punt de vista teòric com pràctic. Enguany s'ha començat pel binomi música i literatura i els altres anys arribarà el torn de la festa, la dansa, la vida quotidiana i les arts. Aquest nou projecte plurianual desembocarà el 2021 en un congrés internacional del qual es volen extraure conclusions i establir paral·lelismes amb altres realitats geogràfiques i culturals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.