21.11.16

S'obre el termini per participar als Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial i als Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris de la Generalitat

La Direcció General de Comerç ha obert avui el termini per participar en els Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial i en els Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris 2016, que anualment lliura la Generalitat de Catalunya. Els comerços, empreses, entitats i administracions que vulguin participar, poden presentar les seves sol·licituds fins els 17 de gener de 2017.

 
Premis Nacionals Iniciativa Comercial 2016

L'objectiu d'aquestes premis és distingir les iniciatives més innovadores del sector i els ens públics i entitats que hagin destacat per les seves tasques de millora en la gestió de la distribució minorista, particularment del comerç urbà de proximitat. Els Premis Nacionals Iniciativa Comercial estableixen tres categories: Premi a la Iniciativa Empresarial; Premi a la Iniciativa Col·lectiva; i Premi a la Gestió Pública en l'àmbit del sector comercial.
 

Categoria: Premi a la Iniciativa Comercial: S'atorga a la iniciativa més innovadora del comerç urbà, als projectes que comportin un nou concepte de fórmula comercial, la internacionalització de l'empresa, i/o l'aplicació de l'ecommerce i innovació tecnològica a través de les xarxes, i que millorin substancialment el procés de comercialització i venda, o la imatge de la marca, que reforcin la qualitat dels processos; i que aportin valor afegit. Poden optar a aquesta categoria els comerciats i petites i mitjanes empreses comercials.

 Categoria: Premi a la Iniciativa Col·lectiva: Aquesta categoria contempla dos subcategories: Premi a la Iniciativa Comercial Territorial; i Premi a la Iniciativa Col·lectiva Sectorial.

 
Subcategoria: Premi a la Iniciativa Col·lectiva Territorial: S'adreça als projectes de dinamització comercial que potenciïn la singularitat de cada territori, millorin els serveis al client i consolidin l'oferta comercial i els serveis de proximitat; que impliquin diferents agents d'un mateix centre o àrea comercial per fer-la més competitiva, atractiva eficaç i eficient; accions amb la implicació de "locomotores comercials", com són els mercats municipis; i/o que desenvolupin actuacions de notorietat que depassin la seva zona. Poden concórrer associacions i federacions territorials de comerç i serveis.
 
Subcategoria: Premi a la Iniciativa Col·lectiva Sectorial: Premia projectes de potenciació del sector que millorin els serveis al client i consolidin l'oferta del comerç de proximitat, que defineixin estratègies d'increment de l'eficiència i rendibilitat de les empreses associades, i que siguin projectes d'innovació, expansió i millora de la competitivitat. Poden concórrer centrals de compra, i associacions, federacions i gremis sectorials de comerç i de serveis.
 

Categoria: Premi a la Gestió Pública en l'àmbit del sector comercial: Aquesta categoria dels premis s'adreça als ajuntaments i altres ens públics pel seu suport al teixit comercial i per la seva implicació en el desenvolupament de projectes que reforcin el model de comerç i serveis urbà, de proximitat, i amb equilibri de formats.

 
Bases i tràmits: http://www.ccam.cat/ca/Cos/serveistramits:premisreconeixements:premisiniciativa
 

Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris 2016

De la seva banda, aquests premis volen distingir els establiments en actiu que al llarg de més de cent anys han ofert un servei de qualitat i personalitzat, tot adaptant-se als canvis en les necessitats de compra de la ciutadania. S'estableixen dues categories: per establiments amb 100 o més anys d'història; i per els establiments que acreditin 150 o més anys d'història.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.