17.11.16

Simulacre d'incendi en un vaixell esportiu al port de les Cases d'Alcanar


Ports de la Generalitat


El port de les Cases d'Alcanar (Montsià) ha estat l'escenari d'un simulacre d'incendi  d'una embarcació esportiva amb vessament de combustible en aigües de la dàrsena esportiva aquest dijous. L'exercici, organitzat per Ports de la Generalitat i Protecció Civil de la Generalitat en col·laboració amb el Club Nàutic les Cases d'Alcanar, ha servit per posar en pràctica el sistema d'avisos del Pla d'autoprotecció i comprovar el Pla interior de contingència de la instal·lació portuària i les accions del seu personal, a més de comprovar la coordinació entre els mitjans humans materials del port i cossos d'emergència.

 

Un cop un mariner ha detectat l'incendi i el vessament de l'embarcació esportiva ha alertat al Centre de Control, Alarma i Comunicacions del Club Nàutic, i aquest ha fet els avisos al telèfon d'emergències 112 de Catalunya, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat, la Policia Local i el guardamolls del port. Paral·lelament, els equips de primera i segona intervenció del port han desamarrat les embarcacions veïnes i han fixat l'embarcació afectada. Així mateix, han preparat i desplegat les barreres absorbents i les han col·locat  a la bocana del port com a mesura preventiva per evitar l'expansió del vessament d'hidrocarbur.

 

Cossos d'emergència

 

Els Bombers de la Generalitat han participat amb un vehicle d'aigua, un vehicle de comandament i 4 bombers. Com a conseqüència de l'incendi, s'ha produït un vessament d'hidrocarburs que ha estat controlat per l'Autoritat portuària i els Bombers de la Generalitat. Els Bombers s'han concentrat en la col·laboració de la recerca de possibles víctimes, la identificació de la localització exacta de l'incendi i l'establiment de mesures per al seu confinament, per tal d'evitar l'afectació a embarcacions properes.

 

La Policia Local ha disposat de les patrulles pertinents en els llocs determinats en el seu pla d'actuació de grup per fer els talls de trànsit, el control d'accés pertinent al port de les Cases d'Alcanar, i facilitar l'accés dels vehicles d'emergència.

 

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, ha fet la recepció de la trucada del simulacre, i el responsable de Protecció Civil de la Generalitat a Terres de l'Ebre ha estat present com a observador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.