22.11.16

Presenten el projecte d'estalvi i eficiència energètica a l'Escola Puig Cavaller de GandesaEl proper dia 23 de novembre, a les 10.00 h, tindrà lloc a l'Escola Puig Cavaller de Gandesa la presentació d'un projecte  d'estalvi i eficiència energètica en aquest centre educatiu, impulsat pel Consorci d'Iniciatives Socioeconòmiques de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta (CIS), l'Ajuntament de la ciutat i l'Escola Puig Cavaller.n L'acció pretén optimitzar el consum elèctric de l'escola, de tal manera que part de l'estalvi assolit es reverteixi al mateix centre durant el curs següent per tal d'implementar millores energètiques.

Segons els seus impulsors, l'aplicació d'aquesta acció permetrà assolir un triple benefici al centre educatiu: mediambiental, en forma d'estalvi energètic; econòmic, en forma d'estalvi de despesa pública; i socioeducatiu, revertint als centres d'ensenyament part dels recursos econòmics reals estalviats ja sigui forma d'accions, materials o serveis que generin un benefici tangible per a la comunitat educativa.

El projecte preveu instal·lar a l'escola un aparell gestor energètic Envi-R amb connexió a Internet, que permetrà fer un seguiment i avaluar el consum energètic en l'escola en cada moment, la qual cosa permetrà prendre les decisions més adequades per fer més eficient la despesa energètica. Segons ha explicat l'alcalde de Gandesa, Carles Luz, per tal de motivar i d'implicar la comunitat educativa, es destinarà la mitat dels recursos econòmics que es pugi estalviar l'Ajuntament, descomptant el cost d'implementació del projecte, a inversions a la mateixa escola en projectes educatius, compra de material, AMPA, servei de menjador, extraescolars, millores per a l'estalvi energètic, etc.

Per calcular l'estalvi econòmic que es genera amb l'aplicació del projecte, prèviament es realitzarà una avaluació sobre el consum real mitjançant la facturació del centre al llarg de l'any anterior. Posteriorment, es comprovarà el consum real mitjançant la facturació real l'any en curs i cop implementat el programa. Comparant aquestes dos referències es podrà determinar l'estalvi real objectiu aconseguit pel centre.

L'acte de presentació comptarà amb la presència de l'alcalde de Gandesa i president comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, i de la presidenta del Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques i del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.