8.11.16

Móra d'Ebre acollirà el taller “Les mentides de la màquina de la veritat” en el marc de la Setmana de la Ciència 2017

Amb motiu de la celebració de la Setmana de la Ciència, el proper dia 17 de novembre, a les 19.30 hores, a la Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre, l'Antena del Coneixement de Móra d'Ebre organitza el taller "Les mentides de la màquina de la veritat", a càrrec d'Urbano Lorenzo, professor de Psicologia de la URV.

La màquina de la veritat s'ha convertit en una icona de la cultura popular gràcies a la seva aparició en novel·les policíaques o programes de televisió sensacionalistes. La imatge d'una ploma de polígraf girant ràpidament sobre un paper mil·limetrat en moviment és un símbol fàcilment identificable. Però res més lluny de la realitat! El principi bàsic en què es fonamenta aquest aparell (la possibilitat de detectar la sinceritat i la falsedat d'una persona mitjançant el registre dels seus canvis psicofisiològics) és més un mite que una realitat. En aquest cafè científic, els assistents podran comprovar en la seva pell les explicacions científiques que desmunten el polígraf tot passant per la cadira de la famosa màquina de la veritat.

L'organització de l'acte va a càrrec de la Universitat Rovira i Virgili. Hi col·laboren el Campus Extens Móra d'Ebre.i Ajuntament de Móra d'Ebre

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.