17.11.16

Meritxell Serret: 'La producció de fruita ecològica a Catalunya té un gran potencial perquè la demanda dels consumidors és creixent"


DARP
Meritxell Serret inaugurant el Simposi
Manresa acull avui i demà el IV Simposi de Producció Agroalimentària Ecològica, que enguany es dedica a la fructicultura ecològica, un dels sectors estratègics emergents dins de les produccions ecològiques catalanes. El simposi, que aplega 270 participants de tot Catalunya, entre productors, investigadors i tècnics, ha estat inaugurat per la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, que ha destacat que "la fruita ecològica produïda a Catalunya té un gran potencial perquè la demanda dels consumidors és creixent".
 
La fruita fresca és un dels productes amb més demanda entre els consumidors ecològics, segons els resultats del darrer Baròmetre de percepció i consum dels aliments ecològics. Concretament, el 70% dels consumidors ecològics consideren la fruita com el producte més consumit, només després de les verdures i els llegums.
 
La consellera ha subratllat que "hem d'aprofitar les oportunitats que té aquest sector" i ha valorat que "simposis com el que se celebra aquests dies a Manresa són molt importants perquè permeten posar en comú el coneixement de professionals de diferents àmbits per trobar la manera d'avançar". L'objectiu d'aquest Simposi és la transferència d'informació tècnica d'actualitat i d'interès al sector, amb la participació de diversos experts en la matèria, i també un lloc de trobada i d'intercanvi d'experiències per a tots els professionals de la fructicultura ecològica de Catalunya.
 
Aquesta iniciativa s'emmarca dins el Programa de foment de la producció agroalimentària ecològica 2015-2020, que, com ha destacat la consellera Serret, "incorpora tot un seguit de mesures destinades a promoure el desenvolupament de les produccions, la innovació, la comercialització, el consum i la comunicació".
 
El programa del Simposi ha estat preparat per un Comitè tècnic format per tècnics i investigadors de les principals universitats, centres de recerca i Agrupacions de Defensa Vegetal catalanes, coordinats pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. L'organització ha estat a càrrec de l'associació L'Era, Espai de Recursos Agroecològics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.