28.11.16

Meritxell Serret: "En un món cada vegada més global hem de falcar molt bé els nostres productes locals"


La consellera Meritxell Serret durant la seva intervenció al Fòrum
La consellera Meritxell Serret durant la seva intervenció al Fòrum
 
Prop d'un centenar de productors, comercialitzadors i restauradors han participat en el 1r Fòrum de Comercialització de Productes Locals, que s'ha celebrat avui a Cambrils. La jornada, organitzada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i  Alimentació, ha posat en contacte els diferents agents de la cadena per promoure la venda de proximitat i fer més presents en el mercat els productes locals. Aquesta iniciativa, que avui ha aplegat  productors i comercialitzadors de Tarragona i les Terres de l'Ebre, es farà extensiva als diferents territoris de Catalunya.
 
La consellera Serret, que ha clos el fòrum, ha afirmat que "en un món cada vegada més global hem de falcar molt els nostres productes locals i guanyar la confiança dels consumidors". Serret ha subratllat que "entre tots hem de fer créixer aquesta producció local i de proximitat a Catalunya .

El fòrum vol facilitar el major nombre de contactes possibles entre productors i comercialitzadors mitjançant la tècnica coneguda com a 'networking'. Els contactes s'han basat en un sistema de minientrevistes (d'uns 3 minuts) entre els interessats a vendre (agricultors, ramaders, elaboradors, etc.) i els qui busquen producte (comerços, distribuïdors, restaurants, allotjaments rurals, agrupacions de consumidors, elaboradors que requereixen matèria primera, etc.).
 
La consellera ha anunciat que en les properes setmanes es convocarà una línia d'ajuts per promocionar la venda directa i de circuit curt (amb un sol intermediari), de la qual se'n podran beneficiar productors i agrupacions de productors, i que fomentarà, entre d`altres coses, que els productes de proximitat entrin molt més a les escoles.
 
Agricultura, amb la venda de proximitat
 
Catalunya ha estat pionera en l'acreditació de la venda de proximitat dels productes agroalimentaris. La Generalitat de Catalunya regula des del 2013 l'acreditació de la venda de proximitat amb dos segells que l'avalen, el de venda directa i el de circuit curt, i donen seguretat i confiança als consumidors.


Actualment, hi estan adherits uns 2.500 productors i 100 agrupacions de productors. Amb aquesta iniciativa es pretén potenciar la venda directa  i fomentar i promocionar els productes locals, de temporada i, especialment, dinamitzar l'economia productiva i el desenvolupament rural, així com millorar la sensibilitat envers l'entorn i la conservació del paisatge.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.