8.11.16

Lo Pati encara amb força la recta final del 2016 amb l’impuls d’un nou cicle d’activitats: “360º, un gir orgànic”

Aquest final de 2016 serà especialment mogut a Lo Pati – Centre d'Art Terres de l'Ebre que un cop finalitzada l'exposició Reset encara els dos últims mesos de l'any amb activitats pràcticament tots els caps de setmana. Així el proper dissabte 12 de novembre hi haurà la posada en marxa d'un nou cicle que porta el nom de 360º, un gir orgànic. Una proposta trencadora que ha programat durant quatre caps de setmana consecutius diverses activitats en les quals la creació musical té un pes molt important però sense deixar de banda altres disciplines com la videocreació o el còmic. "Tots els artistes que intervindran tenen en comú que les seues pràctiques artístiques naixen a partir de la seua relació amb la realitat i les seues connexions afectives. Són artistes que parteixen de la seua pròpia identitat i experiències, a través de la relació del jo (cos, sexualitat) amb l'entorn o de la música com a experiència vital", explica Vicent Fibla, director de Lo Pati.

 

Formen part d'aquest cicle artistes com Fito Conesa, Carles Congost, Joan Morey i  Francesc Ruiz; i bandes com Elsa de Alfonso y Los Prestigio, Evripidies and His Tragedies, Grupo Homo i Las Bistecs. 360º, un gir orgànic començarà el dissabte 12 de novembre amb la presentació de la Plataforma Assembleària d'Artistes de Catalunya (PAAC), la inauguració de l'exposició The Yaois (2011-2016) de Francesc Ruizd, un projecte obert centrat en la representació gai des de la perspectiva que ofereix el món del còmic, i el concert de Grupo Homo.  S'han programat quatre concerts, diverses performances, una presentació i la projecció del documental Imagine Waking Up Tomorrow and All Music Has Disappeared, de Stefan Schwietert (Alemània / Suïssa 2015, 83'), presentat aquesta setmana passada al festival Inèdit de Barcelona, que aborda la figura de l'artista i músic Bill Drummond, fundador de la banda The KLF.

 

També aquest mateix cap de setmana, dins les activitats de L'Aula al Pati (divendres i dissabte, 11 i 12 de novembre) tindrà lloc una acció performàtica a càrrec de l'artista i músic Laura Llanelli, que servirà per presentar la Calaixera Sonora. Aquesta calaixera és un projecte didàctic del grup de mestres Mousiké de l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) no universitari de la URV que incorpora diferents instruments i dispositius sonors ideats pels propis mestres com a material didàctic per a les escoles i el que farà Laura Llanelli es utilitzar-los per crear la seua composició. Es tracta d'una activitat oberta al públic i prèviament a l'acció de Llanelli es farà la presentació de la calaixera que actualment està dipositada al Centre de Recursos Pedagògics per tal que les escoles la puguin fer servir.

 

D'altra banda, els dies 24 i 25 de novembre tindrà lloc la tercera edició del cicle de Cinema i Dona, que Lo Pati coorganitza amb les àrees de serveis socials i atenció a la dona de l'Ajuntament d'Amposta, el Consell Comarcal del Montsià i la Fundació Montsià.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.