29.11.16

Litterarum serà present a la tercera edició del Mercat de Nadal del Llibre que organitza el TR3SC a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona

Litterarum – Móra d'Ebre participarà enguany en la tercera edició del Mercat de Nadal del Llibre, que organitza el Club de Lectura TR3SC i que tindrà lloc el proper dissabte 10 de desembre a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, de les 11 a les 22 hores.

Considerat el Sant Jordi d'hivern, aquest esdeveniment literari té per objectiu promocionar la literatura amb vista al període nadalenc i convertir-se en una fira de referència anual dins el calendari d'activitats relacionades amb la literatura i els llibres. És una proposta cultural per a tots els públics que mira d'incentivar la lectura, les interaccions amb els escriptors per part dels lectors i la venda de llibres.

L'acord de col·laboració entre Litterarum i TR3SC, treballat des de fa temps per la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, ha permès programar dins el Mercat de Nadal del Llibre tres espectacles literaris en llengua catalana, dos dels quals es van poder veure durant l'edició 2016 de la Fira d'Espectacles Literaris de Móra d'Ebre: parlem de Ramon Llull i la màquina de pensar, de Bernat Soler, i Amor fora de mapa, un espectacle literari de Mireia Vives i Borja Penalba inspirat en la novel·la homònima de Roc Casagran i que recentment ha estat guanyador del premi Terra i Cultura a la millor poesia musicada de parla catalana. De manera especial es podrà veure l'espectacle Dunes, nou projecte de la cantautora ebrenca Montse Castellà, que en aquesta ocasió posa música a versos i textos de Miquel Martí i Pol, Gerard Vergés o Zoraida Burgos, entre altres.

Els espectacles literaris en llengua catalana seran protagonistes, doncs, al costat d'un ampli ventall d'activitats: tallers, xerrades, trobades amb autors, activitats infantils, signatures de llibres, recitals, píndoles formatives i concerts relacionats amb el llibre i el món literari.

"Es tracta d'obrir camins entre els nous públics i enguany ho fem també a través de Litterarum amb espectacles que porten la paraula i la difonen amb la força de la música. Però no s'ha d'oblidar que allò que difonen és la paraula", ha apuntat Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, durant la roda de premsa de presentació que ha tingut lloc aquest matí a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

"Per a nosaltres és molt important poder participar en aquest Mercat, perquè ens dóna una projecció important arreu del país i obre un camí de col·laboració amb el TR3SC que impulsarà moltes coses més", assenyala per la seua banda Albert Pujol, director de Litterarum. I és que les xifres parlen soles: l'any passat 7.000 persones van passar per aquesta fira i enguany es preveu que en siguin 12.000 en un sol dia.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.