16.11.16

La XIII Trobada d’entitats culturals de l’antiga Diòcesi de Tortosa explicarà la realitat social i cultural de les comarques que conformaven aquest territori

"L'antiga Diòcesi de Tortosa o com explicar al segle XXI la realitat social i cultural de les comarques que la conformaven", és el títol de la XIII Trobada d'entitats i associacions culturals de l'antiga Diòcesi de Tortosa, que se celebrarà el dia 26 de novembre a la seu de l'Observatori de l'Ebre de Roquetes. Aquesta activitat està organitzada per l'Institut Ramon Muntaner (IRMU), Amics dels Castells i del Nucli Antic de Tortosa i el Grup d'Estudis i Comunicació Ambiental Graëllsia de Roquetes i pretén aprofundir en la realitat del territori que conformava l'antiga Diòcesi de Tortosa des de diferents perspectives. Així, s'estudiaran aquests territoris atenent als seus vincles sociohistòrics, a la seva economia i al seu patrimoni, de mans dels professors de la Universitat Rovira i Virgili, Agustí Agramunt i Juan Antonio Duro, i de la Universitat Jaume I, Àngel Portolés, respectivament.


A banda de les conferències especialitzades, hi haurà un espai destinat en aquesta tretzena trobada, a la presentació de projectes liderats per diferents centres i entitats. S'hi realitzarà un balanç de l'activitat de la Comissió Cívica del Patrimoni de les Terres de l'Ebre, els projectes conjunts de l'IRMU i la Coordinadora de Centres d'Estudi de Parla Catalana i la recerca que el grup Graëllsia està realitzant sobre els camins de transhumància des d'Occitània fins a l'Ebre. En l'apartat més lúdic, es podrà veure l'espectacle Riu de maig, a càrrec del guitarrista Carlos Lupprian i la veu de Pili Cugat, i visitar la biblioteca de l'Observatori, activitats a les quals seguirà un dinar de germanor. Com activitat complementària es convida als participants a assistir al concert, Ovidi Simfònic, a càrrec de la Coral Sant Jordi i de la Banda de Música de l'Agrupació Musical Senienca, concert emmarcat en el Festival Músiques en Terres de Cruïlla. Tindrà lloc a les 19.30 hores a la Casa de Cultura de la Sénia.


L'accés a la trobada, en què col·laboren el Departament de Cultura de la Generalitat, l'Ajuntament de Roquetes, l'Observatori de l'Ebre i l'Obra Social "La Caixa", és totalment lliure. Únicament necessita inscripció i pagament previ el dinar, que té un preu de 16 euros, a l'adreça merce@irmu.org.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.