15.11.16

La UE desconeix l’estat actual dels treballs de descontaminació de Flix, malgrat haver-se executat el 72% dels fons europeus

La Comissió Europea ha admès que desconeix l'estat actual d'execució de les obres de descontaminació de l'embassament de Flix després de més de sis anys des del seu inici i que, actualment, es troben aturades. Així ha respost la Comissió Europea a les preguntes presentades per l'eurodiputat català Francesc Gambús, després de reclamar una anàlisi concreta de la situació de la descontaminació del pantà i dels aqüífers propers. 

Les obres de descontaminació han estat finançades en un 80 % amb fons de la Unió mitjançant el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i el Fons de Cohesió. Malgrat que, segons la Comissió, a 31 de desembre de 2014 s'havia executat el 71,76 % de tota la quantitat pressupostada, les institucions europees desconeixen a dia d'avui la informació detallada sobre les obres. I recorda que, en aquest sentit, correspon al Govern espanyol l'aplicació de la normativa europea i, per tant, informar-ne a la CE. 

En la pregunta presentada, l'eurodiputat de l'EPP, el grup majoritari a la cambra europea, va recriminar que les obres de descontaminació es troben sense finalitzar a l'espera de decidir si s'amplien els treballs, com demanen diversos estudis de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC). La Comissió ha al·legat que és responsabilitat de l'Estat espanyol donar una solució a aquesta situació i aplicar la normativa de la UE. Fa pocs dies, Francesc Gambús va fer arribar una altra pregunta a la Comissió Europea per reclamar a les institucions europees que intervinguin per exigir a Ercros la descontaminació dels terrenys a Flix i demanar que estudiïn el cas per investigar si s'ha infringit la normativa ambiental de la Unió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.