15.11.16

LA TERCERA SESSIÓ DE LES JORNADES TÈCNIQUES MONTSIÀ ACTIU DEBATRÀ SOBRE EXPERIÈNCIES PER ACTIVAR EL MERCAT LABORAL DE LA COMARCA

El projecte de desenvolupament econòmic local Montsià Actiu, vinculat al Consell Comarcal del Montsià i els ajuntaments de la comarca, ha organitzat per al divendres 25 de novembre la tercera de les sessions pedagògiques en el marc de les Jornades Tècniques Montsià Actiu. En aquesta ocasió, la jornada se centra en metodologies innovadores dels serveis de foment de l'ocupació, tant des de l'Administració local com des de la vessant educativa, tot incorporant el sector privat com a agent actiu. La jornada, denominada Inserció laboral, metodologies innovadores i formació, començarà a les 10.00 hores, a la sala Emili Vives del Consell Comarcal del Montsià, a Amposta.


Actualment, el Montsià té una taxa d'atur registrat d'un 16,89 %. És la segona pitjor taxa de Catalunya, tot i que s'ha reduït en els últims mesos fins situar-se a nivells de l'any 2009. El 41 % de les persones aturades de la comarca porten més d'un any a l'atur. I encara més, d'aquestes persones, un 66 % fa més de dos anys que busquen feina. Una realitat que afecta sobretot persones de més de 45 anys i col·lectius específics com les dones, les persones immigrants, el jovent i les persones amb baixa qualificació acadèmica.


Tenint en compte aquesta realitat, la sessió pedagògica del 25 de novembre obre un espai de debat per corregir i planificar estratègies conjuntes entre les administracions públiques, la comunitat educativa i el sector privat.


En aquest sentit, es plantejaran qüestions sobre quines característiques ha de tenir un procés d'inserció òptim principalment per a persones amb risc d'exclusió social. També el debat s'articularà al voltant de preguntes com el gran paper del sistema educatiu en els processos d'inserció; com es pot dotar de més valor la formació; quin ha de ser el paper de l'empresa privada en tot aquest procés o com treballar coordinadament per fomentar treballs dignes i de qualitat.


Per dinamitzar el debat es compta amb la participació de Xavier Orteu i Guiu. És director d'Insercoop, membre del Grup de Recerca en Educació Social (GRES), consultor de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i col·laborador de la Universitat Ramon Llull (URL). Orteu ha publicat treballs com La construcción de itinerarios de inserción laboral (2007) i Trabajo y vinculo social (2012) i parlarà, en la seua estada a Amposta, sobre Metodologies innovadores d'inserció sociolaboral.


En la jornada al Consell Comarcal del Montsià també hi participarà Francesc Roca Rossell, conseller d'educació, ocupació i desenvolupament econòmic de l'Ajuntament de Tarragona. És professor tècnic de formació professional i exdirector de l'Institut Comte de Rius i la seva intervenció se centrarà en una proposta d'aliança territorial a través de la formació.


Montsià Actiu és un projecte de desenvolupament econòmic local impulsat en cooperació pel Consell Comarcal del Montsià, els ajuntaments d'Amposta, Alcanar, Freginals, la Galera, la Sénia, Godall, Mas de Barberans, Masdenverge, Sant Jaume d'Enveja, Sant Carles de la Ràpita, Santa Bàrbara i Ulldecona i l'EMD dels Muntells. El projecte rep el suport i el finançament del Servei d'Ocupació de Catalunya, mitjançant el projecte "Treball a les 7 comarques". L'objectiu del projecte és donar suport a la dinamització econòmica del Montsià per generar riquesa i llocs de treball mitjançant la potenciació dels recursos endògens, i la cooperació pública i privada per millorar les condicions de vida de la població.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.