16.11.16

La segona conferència dels Tastets de Tardor de Tarragona tractarà del destí del patrimoni religiós de Valls durant la Guerra Civil Espanyola

La segona conferència dels Tastets de Patrimoni de Tardor de Tarragona, organitzats per l'Institut Ramon Muntaner i la Biblioteca Pública de Tarragona, tindrà lloc aquest dijous a les set de la tarda a la seu de la biblioteca tarragonina. Anirà a càrrec de l'historiador Àngel Gasol Señorón, que parlarà de  "Destrucció i salvament del patrimoni religiós de Valls durant la Guerra Civil Espanyola (1936-1939). L'exemple de l'Arxiprestal de Sant Joan Baptista". Gasol aprofundirà en els temes vinculats amb les accions de salvaguarda i els danys que pateix el patrimoni arquitectònic i cultural en els enfrontaments bèl·lics i ho centrarà en el cas concret del patrimoni de la població de Valls.


Els Tastets de tardor d'enguany fan referència a diferents aspectes de dues poblacions, Alcover i Valls, en la comarca de l'Alt Camp. La primera xerrada, el passat mes d'octubre, realitzada per Jaume Camps, del Centre d'Estudis Alcoverencs, va tractar sobre la història d'Alcover, la d'aquest dijous s'emmarca en Valls i la tercera activitat del cicle, la sortida cultural, tindrà lloc el pròxim dia 3 de desembre. La sortida de camp serà a l'Església de Sant Joan Baptista de Valls i al nucli antic d'Alcover, per conèixer in situ i ubicar part dels fets explicats per Gasol i per Camps, que en seran també els guies de la jornada.


La participació en les conferències és oberta a tothom. La sortida necessita inscripció prèvia (bptarragona.cultura@gencat.cat ).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.