En portada

L'atleta Oxana Bonjorn, millor esportista de Móra d'Ebre 2017

El 17 de novembre va tindre lloc a La Llanterna, teatre municipal de Móra d'Ebre, la quarta edició de la Festa de l'Esport local. Du...

29.11.16

La Ribera d'Ebre celebra el Dia de les persones amb Discapacitat amb una jornada plena d'activitats

"Barreres fora" és el títol de la jornada que la Creu Roja Gandesa-Móra d'Ebre-Ascó ha preparat per al dissabte 3 de desembre, amb motiu de la celebració del Dia de les persones amb Discapacitat. La cita, que s'organitza per primera vegada i a la qual dóna suport el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, es desenvoluparà a l'entorn de La Llanterna Teatre Municipal de Móra d'Ebre i es dirigeix a persones tant de la Ribera d'Ebre com de la Terra Alta.

Programa d'activitats

El tret de sortida a la jornada, que començarà a les 10 del matí, serà l'actuació del grup de música The disgraces, que oferirà la seva música pop-rock al terrat de La Llanterna. A partir d'aquí se succeiran la resta d'activitats, com un conta-contes infantil amb titelles a la biblioteca, un taller infantil amb Creu Roja Joventut, una gimcana en cadira de rodes per a adults i joves, un circuit per fer en cadira de rodes, una exhibició de ball en línia i de dansa aèria amb tela, a més d'una taula rodona per debatre qüestions d'interès per a les persones amb discapacitat física. Per acabar, hi haurà un dinar de germanor.

Compartir inquietuds i conscienciar la societat

Un dels objectius de la jornada és plantejar la constitució d'una associació de les dues comarques que vetlli pels interessos i les necessitats de les persones discapacitades i amb dificultats de mobilitat, alhora que esdevingui la veu d'aquest col·lectiu i es converteixi en un interlocutor vàlid davant de l'administració. A més, també es busca promocionar la igualtat d'oportunitats de les persones amb discapacitat física i motora, sensibilitzar la població en general sobre la seva problemàtica i fomentar la integració social d'aquestes persones.

Cal tenir en compte que entre les dues comarques, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, hi ha reconegudes 460 persones discapacitades amb mobilitat reduïda, 334 a la primera i 126 a la segona. En el cas de la Ribera, 24 persones fan ús del transport adaptat que posa a la seva disposició el Consell Comarcal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.