29.11.16

La Ribera d'Ebre celebra el Dia de les persones amb Discapacitat amb una jornada plena d'activitats

"Barreres fora" és el títol de la jornada que la Creu Roja Gandesa-Móra d'Ebre-Ascó ha preparat per al dissabte 3 de desembre, amb motiu de la celebració del Dia de les persones amb Discapacitat. La cita, que s'organitza per primera vegada i a la qual dóna suport el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, es desenvoluparà a l'entorn de La Llanterna Teatre Municipal de Móra d'Ebre i es dirigeix a persones tant de la Ribera d'Ebre com de la Terra Alta.

Programa d'activitats

El tret de sortida a la jornada, que començarà a les 10 del matí, serà l'actuació del grup de música The disgraces, que oferirà la seva música pop-rock al terrat de La Llanterna. A partir d'aquí se succeiran la resta d'activitats, com un conta-contes infantil amb titelles a la biblioteca, un taller infantil amb Creu Roja Joventut, una gimcana en cadira de rodes per a adults i joves, un circuit per fer en cadira de rodes, una exhibició de ball en línia i de dansa aèria amb tela, a més d'una taula rodona per debatre qüestions d'interès per a les persones amb discapacitat física. Per acabar, hi haurà un dinar de germanor.

Compartir inquietuds i conscienciar la societat

Un dels objectius de la jornada és plantejar la constitució d'una associació de les dues comarques que vetlli pels interessos i les necessitats de les persones discapacitades i amb dificultats de mobilitat, alhora que esdevingui la veu d'aquest col·lectiu i es converteixi en un interlocutor vàlid davant de l'administració. A més, també es busca promocionar la igualtat d'oportunitats de les persones amb discapacitat física i motora, sensibilitzar la població en general sobre la seva problemàtica i fomentar la integració social d'aquestes persones.

Cal tenir en compte que entre les dues comarques, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, hi ha reconegudes 460 persones discapacitades amb mobilitat reduïda, 334 a la primera i 126 a la segona. En el cas de la Ribera, 24 persones fan ús del transport adaptat que posa a la seva disposició el Consell Comarcal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.