9.11.16

La Bouesia arriba a Tarragona i proposa sense subterfugis menjar-se l’infrapoeta Carles Hac Mor

El Festival d'Acció Poètica Bouesia aribarà aquest dissabte 12 de novembre a Tarragona amb una proposta agosarada: la de menjar-se literalment l'infrapoeta Carles Hac Mor, mort a principis d'aquest 2016. Menjar-se el Delta. Menjar-se Carles Hac Mor. Menjar-se la poesia, és el lema d'aquesta dotzena edició d'un certamen que enguany reflexiona sobre el canibalisme gastronòmic ancestral i també sobre si el fet de menjar-se objectes pot representar també un acte d'antropofàgia. "L'espècie humana i les coses sembla que hagin entrat en un procés de dissolució, en el qual l'ésser humà s'ha convertit en cosa i la cosa s'ha humanitzat", apunta Rafa Tormo, codirector juntament amb Miquel Àngel Marín d'aquest festival.

Partint d'aquestes reflexions l'acció poètica que es viurà dissabte, 12 de novembre, molt vinculat a la Bouesia, i que ha estat i és una figura central de la literatura i l'art a Catalunya i que ha influenciat nombrosos escriptors, poetes, artistes, músics... Seguidament Carles Hac Mor serà "canibalitzat" entre els assistents mentre s'accionen poèticament sons, paraules, imatges, gestos i poemes. Aquesta acció poètica comptarà amb la intervenció de la poeta, vídeo-artista i companya de Carles Hac Mor, Ester Xargay, el clarinetista de Deltebre Miquel Àngel Marín, i l'artista valencià Rafael Tormo. "Serà com menjar-nos tot allò que ha significat Carles per a la poesia. El poeta i la seua obra com aliment per al cos i l'esperit", apunta el també codirector del festival, Miquel Àngel Marín.

La de Tarragona arriba després de l'acció de diumenge al Centre d'Art Lo Pati, a Amposta, en què desenes de persones es van menjar literalment una maqueta comestible del delta de l'Ebre. I a principis del 2017 el festival tornarà a l'Arts Sant Mònica de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.