28.11.16

Josep Ginesta: "La demarcació de Tarragona ha de concertar estratègies de desenvolupament local i d'ocupació pròpies com ha fet la MIDIT a la Ribera d'Ebre i el Baix Camp"

El secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha proposat a representants municipals,  agents socials  i econòmics de la demarcació de Tarragona que "concertin estratègies de desenvolupament local i d'ocupació pròpies, com ha fet la MIDIT, que beneficiaran les persones i el territori".

 
La Mancomunitat d'Iniciatives pel Desenvolupament Integral (MIDIT) va ser creada l'any 1995 pels ajuntaments de Tivissa (Ribera d'Ebre), Pratdip, Vandellòs i L'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp).
 
Josep Ginesta ha fet aquesta proposta en el decurs de la seva intervenció en la jornada "Espais Industrials: Espais de Futur", que s'ha celebrat avui a L'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp).
 
"La MIDIT és un cas de bona pràctica a Catalunya en l'àmbit de la planificació estratègica en ocupació i desenvolupament local que el Govern de la Generalitat vol estendre per tot Catalunya", ha afirmat Josep Ginesta.
 
Els objectius de la MIDIT són la realització i suport d'iniciatives que incideixen al desenvolupament integral del territori en els sectors industrial, turístic, agrari, social i forestal amb col·laboració d'Administració, empreses i treballadors/es.
 
El secretari general ha subratllat que "des del Govern, mitjançant el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, estem donant suport a les iniciatives nascudes i consensuades al territori", i ha deixat clar, però,  que "no serà la seu central a Barcelona del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) la que definirà les actuacions ni prioritats ocupacionals i de desenvolupament local que necessiten els territoris".
 
En el cas de MIDIT, en el període 2013-2016, el SOC ha atorgat prop de 300.000 euros per diversos projectes innovadors i per la seva gestió mitjançant els Agents d'Ocupació i Desenvolupament Local (AODL).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.