9.11.16

Esquerra convida la gent de l’Ebre a participar en el disseny de les bases de la nova República

La Federació de l'Ebre d'Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat a les Terres de l'Ebre la campanya 'La República que farem', que el partit portarà a terme arreu del país fins al mes de maig de l'any vinent. El president de la Federació, Alfons Montserrat, ha recordat que 'la vocació d'Esquerra Republicana és la de ser una força útil al procés cap a la independència i la d'avançar en la construcció de la nova República'. En aquest sentit, ha afirmat que 'entrem a la fase decisiva prèvia al procés constituent, en la qual s'han de definir les bases de la República Catalana, i des d'Esquerra volem obrir aquest procés a la ciutadania, perquè amb la seva participació ens ajudin a imaginar i dissenyar la nova República'.
 
'La República que farem' s'estructura sobre cinc grans eixos temàtics que són Economia i Treball, Ciutadania i Benestar, Cultura i Educació, Territori i Medi Ambient i Política Internacional i cadascun d'aquests està subdividit en diferents àmbits que sumen 147 propostes concretes sobre les quals giren els debats. La gent podrà fer les seves aportacions a partir dels actes polítics que s'organitzaran arreu del territori, amb trobades i debats sectorials, o bé a través del portal web larepublicaquefarem.cat. La campanya finalitzarà amb la celebració d'una Conferència Nacional en què es definirà el model de República Catalana que defensarà el partit. El primer acte de la campanya a les Terres de l'Ebre se celebrarà el proper dissabte 12 de novembre a les 19.30 h i al Centre Cívic d'Alcanar, i comptarà amb la presència del diputat Gabriel Rufián.
 
El vicepresident de la Federació de l'Ebre, Francesc Gas, ha fet una crida a la participació de la gent de les Terres de l'Ebre 'perquè volem una República equilibrada territorialment'. A més, ha destacat la necessitat i la importància d'incorporar al disseny de la nova República les propostes que es facin des de l'Ebre en matèries com la gestió de l'aigua, les infraestructures o la defensa del medi natural. 'Demanem a la gent que utilitzi aquest altaveu per participar en l'elaboració de propostes que assegurin una nova República amb el reconeixement polític i institucional que les Terres de l'Ebre es mereixen, i també per traslladar als fonaments de la República catalana la visió i les experiències viscudes aquí', ha afirmat Gas.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.