30.11.16

EL CONSELL COMARCAL DEL MONTSIÀ CONTRACTA CINC JOVES TITULATS EN SITUACIÓ D'ATUR DURANT SIS MESOS DINTRE DEL PROGRAMA DE GARANTIA JUVENIL EN EL MARC DEL PROGRAMA OPERATIU DEL FONS SOCIAL EUROPEU I DEL PROGRAMA OPERATIU D’OCUPACIÓ JUVENIL


El passat 15 de novembre han començat a treballar al Consell Comarcal del Montsià cinc joves titulats de menys de 30 anys en situació d'atur i beneficiaris de la Garantia Juvenil. Els joves han accedit a un lloc de treball dintre de la institució comarcal a través d'un contracte en pràctiques de sis mesos a jornada completa, subvencionat al cent per cent pel Servei d'Ocupació de Catalunya en el marc del Programa Operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020 de Catalunya, i del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil 2014-2020. La Presidenta del Consell Comarcal, Carme Navarro, i la consellera comarcal de Joventut, Sònia Tomàs, els han donat la benvinguda i els han animat a aprofitar aquesta oportunitat de cara a la seva futura incorporació al mercat laboral. Els cinc joves contractats donaran suport a les àrees d'ensenyament, habitatge, joventut, dinamització econòmica i servei de recepció.


D'altra banda, des de la posada en funcionament del servei el 19 d'agost de 2015, l'impulsor de la Garantia Juvenil situat a l'Oficina Comarcal de la Joventut (OCJ) del mateix Consell Comarcal del Montsià ha atès vora 800 joves que s'han pogut beneficiar d'algunes de les diferents accions que se'n desprenen dins del marc del Programa de la Garantia Juvenil a Catalunya. Així mateix, també ha donat suport als diferents programes de formació i ocupació juvenil que s'implementen al territori.


Els elevats percentatges de persones joves que estan en situació d'atur, tot i haver obtingut una titulació reglada o laboral que els habilita per accedir al mercat de treball, constitueixen una preocupació social àmpliament compartida per la societat catalana i pel Govern de la Generalitat, que l'ha assumit com una de les prioritats de l'acció de Govern i pel mateix Consell Comarcal del Montsià. El programa Joves en Pràctiques del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya destinarà 55.000 € per a la contractació d'aquests joves titulats amb la finalitat que adquireixin aptituds i el seu desenvolupament professional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.