29.11.16

El Consell Comarcal del Baix Ebre concedeix l’XI Premi Solidaritat a l’ONG Projecte Home Catalunya

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha concedit l'XI Premi Solidaritat a l'ONG Projecte Home Catalunya per la creació a Tortosa d'un nou servei destinat a l'atenció, el tractament i la reinserció social de les persones amb problemes d'addiccions.

Aquest punt d'atenció, que es va posar en marxa fa un any, treballa en el tractament de tot tipus de drogodependències, amb especial incidència en els problemes amb l'alcohol. El servei compta amb diferents línies d'actuació com ara l'orientació i diagnòstic per a adolescents i adults, el tractament en règim ambulatori, l'assessorament a familiars o la derivació a altres programes de tractament. Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tortosa, aquest servei es presta des del Centre Cívic de Ferreries.

El jurat, integrat pel president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, i els portaveus dels diferents grups polítics comarcals, considera que aquesta proposta és el millor projecte social i solidari que s'ha desenvolupat a la comarca aquest any 2016. El Premi Solidaritat té una dotació econòmica de 1.500 euros, que es destina a finançar el projecte premiat.

El director de Projecte Home Catalunya, Oriol Esculies, ha agraït el reconeixement que significa aquest guardó a la tasca que desenvolupa l'ONG al Baix Ebre i Terres de l'Ebre. "Aquest premi és un impuls que ens ha de permetre millorar el servei que prestem des de Tortosa per atendre les persones que tenen problemes amb les drogues i no tenen prou recursos econòmics per pagar-se els tractaments", ha remarcat.

La participació en aquesta onzena edició del Premi Solidaritat ha estat destacada, amb un total de vuit projectes presentats. Els altres candidats que hi optaven eren l'entitat Blanquerna, amb un projecte d'Espai Jove a Tortosa per la igualtat d'oportunitats; l'associació Atzavara-arrels, amb una iniciativa d'atenció a les persones immigrades; l'Associació per la Cooperació, la Inserció Social i la Interculturalitat (ACISI), amb una proposta d'intervenció comunitària intercultural; l'Associació de Dones de Deltebre, amb la Gala contra la Fam; la Creu Roja Tortosa, amb un projecte d'atenció a la infància hospitalitzada; la Fundació Noelia, amb una iniciativa per recaptar fons per finançar una línia d'investigació de la malaltia distròfia muscular congènita; i el voluntariat de l'Hospital Santa Creu de Tortosa.

La consellera comarcal de l'Àrea de Serveis a les Persones, María José Beltrán, ha remarcat la qualitat i diversitat de les iniciatives socials que enguany optaven al premi. "Totes són mereixedores del premi i volem agrair-los-hi la tasca que desenvolupen envers les persones més desafavorides de la comarca", ha indicat.

 

Per la seva part, el president comarcal, Daniel Andreu, ha destacat que el Consell Comarcal continuarà estimulant el treball que fan les entitats socials del Baix Ebre. "Ens sentim molt satisfets de distingir cada any una d'aquestes entitats que treballen desinteressadament per ajudar les persones que més ho necessiten", ha explicat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.