21.11.16

Comunicat de Protecció Civil de la Generalitat en relació a la prova de sirenes de risc químic realitzada avui


La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat, degut a les incidències detectades en la prova de funcionament de la xarxa de sirenes que alerten en cas de risc químic realitzada aquest matí, que, presumiblement, es poden deure a deficiències en el manteniment de les diferents sirenes, ha obert un expedient informatiu per esbrinar l'origen de les deficiències i si poden ser atribuïbles a l'empresa adjudicatària de les tasques de manteniment.

Dies enrere ja es va produir una activació per error d'una sirena de risc químic durant 15 segons en el municipi de Tarragona.

Avui, durant la prova de sirenes que es realitza cada sis mesos per provar-ne el funcionament, hi ha hagut errors d'activació i/o desactivació en les següents sirenes:

Durant aquesta prova s'han produït incidències en 8 sirenes:

Sector Químic Llobregat –Vallès Occidental i Bages: S'han produït incidències en l'activació de l'alerta i fi alerta en les dues sirenes d'Olesa de Montserrat.
Sector químic Vallès Oriental-Vallès Occidental. No ha sonat la sirena de Granollers (ubicada al CEIP Lledoners).
Sector Químic Terres de l'Ebre: incidències en l'activació i no ha sonat la fi d'alerta de la sirena ubicada a Flix (Castell Vell)
Sector Químic de Barcelona: incidència en l'activació de la sirena de Morrot ubicada al Port de Barcelona.
Polígon Sud de Tarragona: incidència en l'activació i desactivació de la sirena de Vilaseca ubicada al CEIP Sant Bernat.

Sector químic Llobregat-Barcelonès: Fallada en l'activació d'alerta i fi d'alerta a la sirena de Sant Boi de Llobregat ubicada en edifici Olivera. També ha fallat l'activació de l'alerta a la sirena d'Hospitalet de Llobregat ubicada a l'Ajuntament.

 

La resta de sirenes de risc químic que s'han provat en un total de 36 municipis han funcionat correctament.

 

El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut un total de 304 trucades relacionades amb el so de les sirenes d'Avís a la Població. Per comarques, les trucades s'han fet des del Tarragonès (253); Baix Llobregat (31); barcelonès (8); Vallès Oriental (4); baix Camp (4); Alt Camp (2); Priorat (1); i Baix Ebre (1). Per municipis, les trucades s'han distribuït: Tarragona (199); Vila-seca (15); Salou (13); Constantí (12); Martorell (9); La Canonja (7); L'Hospitalet del Llobregat (7); Sant Boi del Llobregat (5); Reus (3); i Viladecans (3).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.