24.11.16

Atzavara Jove guanya el premi Projecte Jove 2016 amb un programa que fomenta la cohesió social, la interculturalitat i l’acció comunitària

Atzavara Jove, un projecte presentat per l'Associació Atzavara-Arrels de Tortosa que fomenta la interculturalitat, la cohesió social i l'acció comunitària entre els joves nouvinguts i fills de la immigració, ha obtingut el XIII Premi Projecte Jove concedit pel Consell Comarcal del Baix Ebre. El jurat considera que el treball formatiu i d'integració que es desenvolupa des de l'espai Atzavara Jove mereix enguany aquest guardó, premiat amb 1.000 euros que es destinaran a finançar el projecte. En aquesta edició s'ha atorgat també un accèssit de 200 euros al projecte titulat 'Transforma't. Teatre social i teatre fòrum per a joves i adolescents' presentat per l'Associació Los Lliris de Deltebre.


El projecte Atzavara Jove promou la transformació personal i social dels joves en l'àmbit de la identitat, els sentiments de pertinença, la convivència i la participació per provocar sinèrgies individuals i col·lectives cap a la millora de la convivència ciutadana intercultural en l'àmbit de l'escola, el barri, l'entorn i el territori. Es treballa amb els joves de la ciutat que no tenen cap lloc on anar durant el seu temps lliure ni on trobar suport i acompanyament en les tasques acadèmiques. A Atzavara Jove es senten recolzats no només per fer els deures sinó també per realitzar activitats extraescolars i lúdiques sempre amb l'acompanyament i l'orientació dels educadors que hi treballen.


El projecte presentat per l'Associació Los Lliris consisteix en realitzar tallers de diverses sessions de teatre social amb joves, amb la finalitat de promoure la defensa dels Drets Humans, la lluita per l'eradicació de les pràctiques que generen exclusió social i anar cap a la recerca de models socials alternatius.


A part, d'Atzavara-Arrels i Los Lliris, també han participat en aquesta convocatòria projectes presentats pel Club de Rem de Tortosa, el Grup d'Esplai Blanquerna, el Projecte Home Catalunya i l'associació per a la Cooperació, la Inserció laboral y la interculturalitat (ACISI).


El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, ha destacat, en l'acte de lliurament del premi, la qualitat dels sis projectes presentats. "Són un bon exemple del dinamisme i la fortalesa que tenen les entitats juvenils de la comarca i que hem de continuar incentivant des de les institucions", ha afegit.


El conseller comarcal de Joventut i Esports, Enric Adell, ha animat a totes les entitats que optaven al premi a continuar treballant amb els joves "perquè és la millor manera d'aconseguir una societat millor". "Us animo a treballar en la mateixa direcció", ha remarcat.

 

 

Per la seva banda, la coordinadora territorial de Joventut de la Generalitat, Norma Pujol, ha destacat "la importància i la diversitat de tots els projectes presentats, de molta qualitat i de temàtiques diferents però amb un sol objectiu que és treballar i col·laborar en la millora de la societat i dels nostres joves".  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.