4.11.16

Agricultura concreta les actuacions del Pla de lluita contra el cargol poma per al nou període 2016-2017


Un moment de la reunió

Un moment de la reunió

Avui divendres s'ha reunit la Comissió Tècnica de Seguiment de la lluita contra el cargol poma al delta de l'Ebre, presidida per Teresa Masjuan, directora general d'Agricultura i Ramaderia del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya. En aquesta Comissió, està representat tot el sector de l'arròs del delta de l'Ebre, les comunitats de regants, les organitzacions professionals agràries, les cooperatives, el Parc Natural del Delta de l'Ebre, Seo/BirdLife, l'ADV de l'Arròs, el cos d'Agents Rurals i l'IRTA, a més de representants del DARP i del Departament de Territori i Sostenibilitat.

 

El Departament Agricultura ha consensuat amb els representants de la Comissió Tècnica el Pla de lluita contra el cargol poma per a la pròxima campanya, que entrarà en vigor de manera immediata, per al període comprès entre el novembre de 2016 i l'octubre de 2017 (collita de l'arròs). L'objectiu és contenir i evitar-ne la propagació i dispersió, fet que podria comprometre no només els cultius dels arrossars i el manteniment de la població, sinó també el conjunt dels ecosistemes i la biodiversitat que caracteritzen el delta, que han estat causa de la seva protecció.

 

El Pla es basa en cinc objectius principals:

 

1.   Mantenir el cargol poma confinat en el marge esquerre del riu

2.   Disminuir-ne significativament la presència en tot l'hemidelta esquerra per minimitzar els danys ocasionats als camps d'arròs

3.   Eradicar-lo dels focus de l'hemidelta dret

4.   Mantenir i millorar la biodiversitat

5.   Potenciar la recerca aplicada

 

Finançament

 

Les mesures establertes en aquest Pla de lluita es finançaran a través del Grup ad hoc creat per a la lluita contra el cargol poma al delta de l'Ebre. Les actuacions d'aquesta campanya tenen un pressupost d'1 M€ cofinançats pel DARP i la UE en el marc del PDR 2014/2020, que compta amb un pressupost per als 5 anys de 5 M€.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.