10.11.16

Agricultura complementarà abans de final d'any els ajuts a la ramaderia ecològica i els de les Zones amb Limitació Natural


darp

La consellera Meritxell Serret avui al Parlament

"Estem treballant per poder complementar al màxim, si pot ser fins al 100%, els ajuts a la ramaderia ecològica del 2015. I també abans de final d'any és previst pagar com a mínim el 90% dels ajuts destinats a Zones amb Limitacions Naturals". Així ho ha anunciat avui la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, al Parlament en resposta a la interpel·lació formulada pel Grup Catalunya Sí que es Pot. La consellera també ha confirmat que el proper 18 de novembre el Departament farà un pagament avançat del 70% dels ajuts directes de la PAC d'enguany.

 

La consellera Serret ha subratllat que el Departament d'Agricultura "no ha rebaixat en cap moment les partides previstes" per aquestes línies d'ajut, a les quals, ara, s'està treballant per aportar-hi més recursos dels previstos inicialment en el marc del Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020. La consellera ha reiterat que el Departament ha prioritzat en tot moment les mesures del Programa de Desenvolupament Rural incloses dins el Contracte Global d'Explotació, destinades a la modernització, al relleu generacional i a fomentar una activitat agrària sostenible.

 

La consellera ha afirmat que l'objectiu d'aquest Govern és "orientar els ajuts als objectius de les polítiques agràries que volem impulsar"  i, com a  exemple, ha apuntat que "orientarem mesures del Programa de Desenvolupament Rural a l'estratègia de fertilització orgànica i gestió integral de les dejeccions ramaderes que estem elaborant" i que té com a objectiu "consolidar un model sostenible basat en l'harmonització de la ramaderia i l'agricultura" a partir de millorar la gestió de les dejeccions a les explotacions, la seva aplicació com a fertilitzant orgànic i millorant també els sistemes de control.

 

En la seva intervenció, Serret també ha fet referència a l'esforç que s'està fent per a fer front a plagues com ara el cargol poma, a la qual es destina 1 M€ anual i que és seguida, controlada i avaluada contínuament per una comissió tècnica participada per tots els agents del territori.

 

Pel que fa als regadius, la consellera ha reiterat que l'objectiu és "prioritzar les inversions per a la modernització dels regadius" i, en referència al Segarra-Garrigues, ha dit que es treballa per garantir que "al darrera de la implantació del reg hi hagi explotacions amb un model de negoci i de desenvolupament econòmic i social".

 

Una altra qüestió tractada avui en seu parlamentària ha estat l'accés a la terra i la protecció del sòl agrari. Sobre aquest tema, la consellera ha anunciat que el Govern té previst presentar el projecte de Llei d'Espais Agraris el primer semestre de l'any que ve.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.