26.10.16

Taula redona en el marc de l'exposició "La Llengua a l'escola catalana, un model d'èxit"

Amb motiu de la presència de l'exposició itinerant del Departament d'Ensenyament "La llengua a l'escola catalana, un model d'èxit" a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, avui dimecres 26 d'octubre, a les 18.00 h, ha tingut lloc una taula redona amb la participació de diferents docents ebrencs que en diferents etapes de l'escola catalana han tingut o tenen un paper important en l'ensenyament de la llengua.

L'acte ha sigut convocat pels Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament a les Terres de l'Ebre, a través de la coordinació de Llengua i Cohesió (LIC). La taula l'ha presidida Josepa Ribera, coordinadora territorial LIC, i ha comptat amb la intervenció de Felicitat Fonollosa, Teresa Vizcarro i Màrius Pont. En el decurs del debat, els ponents han rememorat el procés d'implantació de la llengua catalana a l'ensenyament, partint de la darreria dels anys setanta del segle passat, amb els cursos de reciclatge del professorat, i arribant fins a l'actualitat, amb el repte que suposa la integració al sistema educatiu dels infants i jóvens estrangers que arriben a Catalunya, sovint amb unes llengües d'origen molt diferents a la catalana.

Durant les intervencions dels participants a la taula s'ha posat de manifest que aquest procés de catalanització de l'escola va suposar també una oportunitat per a la renovació pedagògica del professorat i del sistema educatiu i, en el cas de les Terres de l'Ebre, una finestra per a poder divulgar la varietat occidental de la llengua catalana entre els docents i l'alumnat.

Durant la sessió també s'ha posat en valor la tasca efectuada a partir de la darreria dels anys vuitanta, en un moment en què el reciclatge dels professors es va donar per acabada, pels organismes de normalització lingüística al territori en l'ensenyament de la llengua entre la població a través dels cursos de català per a adults..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.