25.10.16

La convocatòria Ebrergent defuig la idea concurs-exposició i insta els joves ebrencs a manifestar inquietuds de manera transversal

La convocatòria #ebrergent, una proposta conjunta de la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i Lo Pati - Centre d'Art de les Terres de l'Ebre que pretén donar suport als artistes emergents del territori en la producció i difusió de les seues creacions, arriba a la que seria la seua segona edició com a tal, amb un canvi important que ha torpedinat de ple el propi format de la convocatòria. Així la iniciativa defuig el model concurs-exposició que fins ara culminava amb una mostra d'obres d'artistes emergents i la substitueix per una campanya que porta per nom #projectedeprojectes. Dirigida pel jove creador Oriol Fuster Cabrera (Amposta, 1989) aquesta campanya pretén prendre el pols a les inquietuds dels joves ebrencs i de les comarques veïnes (Maestrat i Matarranya) que tenen entre 18 i 30 anys i no té ni guió definit, ni formalització prefixada. "Pot acabar sent des d'una exposició fins a una cooperativa", apunta el mateix Fuster que veu el món de l'art com un catalitzador d'inquietuds socials i polítiques i entén l'artista com un activista social.

 

De moment l'únic que hi ha és un correu electrònic on els interessats han d'enviar les seues "inquietuds, idees, obsessions, maldecaps o cabòries", així com el llenguatge artístic que vulguin fer servir (arts plàstiques i escèniques, escriptura, producció audiovisual, música, disseny...) La convocatòria no exclou a aquells joves que no practiquin cap disciplina artística sempre i quan tinguin coses a dir. És una manera de trencar la cotilla del concepte art i fer-lo més universal. Propostes que Fuster filtrarà i seleccionarà amb l'objectiu de posar-les en comú, debatre-les i compartir-les amb la resta per projectar junts una proposta vital i artística de pensament, sensibilitat i acció.

 

Per captar l'atenció dels participants s'ha penjat a la web de Lo Pati un text engrescador que apunta com a possibles temes que preocupen els joves les pressions de gènere, la precarietat o la corrupció. El termini per presentar les propostes acaba el proper 18 de novembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.