En portada

Presentació del llibre 'Notícies del Pinell (1811-1938)'

El cronista de Gandesa, Anton Monner, ha sigut l'encarregat de presentar avui a la Biblioteca de la ciutat el llibre d'Antònia Serre...

20.9.16

Unió de Pagesos exigeix que l’assegurança de la retirada i destrucció d’animals morts a les explotacions ramaderes mantingui la solidaritat en el preu entre les diferents zones

Unió de Pagesos exigeix la convocatòria urgent de la Comissió Territorial d'Assegurances per tal de demanar explicacions a Agroseguro a causa de l'elevat augment de l'import de la pòlissa de la retirada i destrucció d'animals morts en determinades zones i orientacions productives.

 

La causa d'aquest increment desmesurat de la pòlissa és la prima taxada per Agroseguro i el càlcul de penalitzacions que aplica, diferents segons la zona. En alguns casos, l'augment de l'assegurança por arribar a un 300%. Per això, Unió de Pagesos reclama una informació exhaustiva dels conceptes que fan incrementar la pòlissa, que s'identifiquin i es concretin, i que es trobi una solució per als ramaders afectats ja que aquest augment desmesurat de l'import pot fer perillar i trencar l'actual sistema d'assegurança solidària en el territori.

 

Unió de Pagesos recorda que el servei de la retirada i destrucció d'animals morts s'ha basat durant anys en dues premisses: la bioseguretat i la solidaritat en el preu, és a dir, el preu pagat pel ramader era independent de la ubicació de la granja, però l'any passat Agroseguro ja va aplicar el cost de les penalitzacions segons les zones, i aquest any ha calculat un capital assegurat en funció del cost que paga a les empreses del servei de la retirada i destrucció animals morts; per tant, ha trencat el principi de la solidaritat entre ramaders.

Tot i que les propostes i canvis de l'assegurança de la retirada i destrucció dels animals morts es debaten anualment en comissions en les quals hi participen el Departament d'Agricultura, Agroseguro, ENESA, el sector productor i empreses que retiren i destrueixen els animals morts i en les que es presenten les millores i canvis, i s'hi exposen dades mitjanes, no és fins la renovació de l'assegurança que es detecten increments en el cost de les pòlisses que han de pagar els ramaders.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.