En portada

Curs d'enologia bàsica a Gandesa

L'Escola Agrària de Gandesa, amb la col·laboració del Celler Herència Altés de Gandesa, organitza el curs Enologia bàsica i tast de vins...

20.9.16

Presentació del llibre 'El vapor Anita. La història d'un mite' a Móra d'Ebre

El dimecres 21 de setembre l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre (ACRE), acollirà, a les 19,30 hores, la presentació del llibre El vapor Anita. La història d'un mite. La presentació anirà a càrrec dels autors de l'obra –Albert Curto i Laura Tienda–, i de Gerard Mercadé, director de l'ACRE.

 

L'Anita va ser la darrera embarcació de vapor que circulà pel curs baix de l'Ebre, l'únic riu navegable de Catalunya. La seva construcció, ús i renovació és tot un símbol evolutiu d'una època, una barreja d'interessos creuats entre Manresa, Puig-reig, Barcelona, Tortosa i el Delta. Des del 1915, quan es posa en funcionament, fins que s'enfonsa, en la riuada de 1937, tot un món d'industrials, burgesos, obrers, mariners, pagesos, menestrals, excursionistes, etc., es mouen al seu voltant. L'Anita els dóna vida, a ells i a un riu llavors cabdal i hegemònic. Cent anys després, l'esperit del "vaporet", avui força mitificat, continua vigent en l'ideari col·lectiu, no només de la gent ebrenca, sinó de tots aquells que algun cop s'han acostat a les Terres de l'Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.