En portada

Presentació del llibre 'Notícies del Pinell (1811-1938)'

El cronista de Gandesa, Anton Monner, ha sigut l'encarregat de presentar avui a la Biblioteca de la ciutat el llibre d'Antònia Serre...

15.9.16

L'Agència Catalana de l'Aigua licita la redacció del projecte per a optimitzar l'alliberament d'aigua des de la presa de Siurana


Vista de l'embassament de Siurana (Priorat).
Vista de l'embassament de Siurana (Priorat).
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha iniciat la licitació de la redacció del projecte per millorar el funcionament i l'operativitat dels òrgans de desguàs (comportes i mecanismes per alliberar l'aigua retinguda) de la presa de Siurana, al Priorat. El pressupost de licitació és de 49.500 euros (IVA no inclòs) i el termini per presentar les ofertes finalitza el 3 d'octubre. Un cop adjudicat i formalitzat el contracte es disposarà d'un termini de cinc mesos per a la redacció del projecte.

Esquema de la presa.
L'obra pretén millorar l'evacuació i regulació de petits cabals per les línies de desguàs de mig fons amb la finalitat de complir de manera segura amb les prescripcions ambientals que corresponen a la conca del riu Siurana. Les actuacions a projectar consistiran en la substitució o rehabilitació de les vàlvules "Larner" per altres que no permetin l'entrada d'aire quan es tracti d'evacuar cabals petits. També es preveu la substitució dels actuadors de les vàlvules i la revisió i adaptació a la normativa actual de les instal·lacions elèctriques i de telecontrol.
 
La presa de Siurana va ser construida l'any 1972 i destina l'aigua emmagatzemada a satisfer les demandes tant urbanes com agrícoles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.