En portada

Curs d'enologia bàsica a Gandesa

L'Escola Agrària de Gandesa, amb la col·laboració del Celler Herència Altés de Gandesa, organitza el curs Enologia bàsica i tast de vins...

30.9.16

Els parcs naturals celebren el Dia Mundial dels Ocells aquest cap de setmana


Imatge d'un blauet.
Imatge d'un blauet.
El primer cap de setmana d'octubre se celebra, arreu del món, el Dia Mundial dels Ocells. Aquesta diada que es commemora el 4 d'octubre, és una campanya organitzada per BirdLife Internacional a escala mundial i que a Catalunya coordina SEO/BirdLife Catalunya. A casa nostra la major part d'espais naturals protegits volen celebrar l'efemèride acostant el món dels ocells i els seus hàbitats a la ciutadania, donant a conèixer la diversitat i l'interès de les espècies presents, i transmetent els problemes de conservació que les afecten.
 
En aquest sentit, els parcs naturals organitzen diversos actes per apropar les aus a la ciutadania. Uns animals que conviuen amb les persones però que, tot i això, són uns grans desconeguts. Les activitats es realitzaran al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, als parcs naturals de l'Alt Pirineu, Cadí-Moixeró, Montsant, Cap de Creus, Delta de l'Ebre, els Ports i Aiguamolls de l'Empordà.
 
Dissabte 1 d'octubre

Parc Nacional d'Aigüestortes i estany de Sant Maurici
 
A partir de les 18 hores, a l'Ecomuseu de les Valls d'Àssua (a Llessui, Pallars Sobirà), taller adreçat principalment als infants per a conèixer al detall alguns dels ocells del parc. Descoberta de sorpreses i curiositats d'alguns emplomallats del parc i conte de cloenda. No cal reservar plaça.
 
Parc Natural del Cadí-Moixeró
Dissabte, de 8 a 19.30 hores, i diumenge, de 8 a 14 hores, curs d'introducció a l'anellament científic d'ocells. Cal inscripció prèvia.
 
Parc Natural del Delta de l'Ebre
El Centre de recuperació de fauna salvatge del Canal Vell (Estació biològica) obre les portes al públic perquè es visiti de forma guiada i per explicar les tasques que s'hi duen a terme.

Parc Natural dels Ports
De 10 a 19 hores, a l'Alberg i Centre d'Educació Ambiental del parc (a Alfara de Carles, Baix Ebre), curs i sortida de camp "Els ocells imprescindibles dels Ports i el delta de l'Ebre" amb l'associació Picampall. L'activitat és gratuïta, però cal inscripció prèvia ja que les places són limitades.
 
Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà
Sortida ornitològica als Estanys Europa - Preparant la migració.
 
Diumenge 2 d'octubre
 
Parc Natural del Cadí-Moixeró
Fins al migdia, taller de cants i sortida guiada de descoberta visual d'ocells. Cal inscripció prèvia.
 
Parc Natural de l'Alt Pirineu
Sessió de captura, identificació i anellament d'ocells al riu Segre i a La Mollera d'Escalarre.
 
Parc Natural de Montsant
Sortida d'un matí des de Margalef, "Sortim a veure moixons", en col·laboració amb l'Institut Català d'Ornitologia. Cal fer inscripció prèvia i es recomana portar prismàtics.
 
Parc Natural del Delta de l'Ebre
De 8 a 13 hores, a les Oficines del parc a Deltebre, curs i sortida de camp "Els ocells imprescindibles dels Ports i el delta de l'Ebre" amb l'associació Picampall. L'activitat és gratuïta, però cal inscripció prèvia ja que les places són limitades.
 
De 10 a 13 hores, observació d'ocells als miradors de la Tancada i de Migjorn. Voluntaris i tècnics del Parc ocuparan aquests miradors per donar informació al públic tot visitant i oferint-los la possibilitat d'observar els ocells presents a les basses.
 
També, de 10 a 13 hores, des de la Casa de Fusta, sortida guiada de mig dia per conèixer les principals espècies d'ocells que habiten el Delta.
 
Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà
Sortida ornitològica a les Llacunes Litorals - Preparant la migració.
 
Parc Natural del Cap de Creus
El Dia Mundial de les Aus se celebra el cap de setmana del 15 i 16 d'octubre amb la segona edició del Cap de Creus October WeekEnd (CCOW), que consisteix en una prospecció ornitològica intensiva del parc. També diverses estacions d'anellament estaran obertes al públic perquè tothom pugui veure aquesta activitat científica. Per facilitar les dades només cal introduir-les al portal www.ornitho.cat. Les activitats són lliures i gratuïtes. Els punts d'anellament seran: Mas de Rabassers de Baix (Reserva Natural Integral de Cap de Creus, a Cadaqués, i cala Montjoi, a Roses, Alt Empordà).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.