En portada

Curs d'enologia bàsica a Gandesa

L'Escola Agrària de Gandesa, amb la col·laboració del Celler Herència Altés de Gandesa, organitza el curs Enologia bàsica i tast de vins...

5.5.16

La Direcció General d’Afers Religiosos inicia un curs sobre diversitat religiosa a les Terres de l’Ebre

La directora dels Serveis Territorials de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de les Terres de l'Ebre, Rosa Peig, ha obert aquest dijous, 5 de maig, el Curs sobre la diversitat religiosa. Conceptes i criteris d'aplicació, que ha programat la Direcció General d'Afers Religiosos, per oferir als empleats públics les eines més adients per atendre a la ciutadania en igualtat de condicions. 

Una quarantena de professionals públics, de les administracions locals i la Generalitat de Catalunya participen en aquest curs, que té una durada de 4 dies, i que imparteixen professorat universitari expert en matèria religiosa coordinat per la Fundació Privada MigraStudium en col·laboració amb l'ISCREB, el GTER i Cristianisme i Justícia. El curs té per objectiu conèixer els preceptes i les pràctiques religioses que poden tenir més incidència en la prestació dels serveis públics, quan des del seu lloc de treball han d'atendre persones d'orígens culturals i religions diverses.

El context religiós de Catalunya ha experimentat canvis importants al llarg dels darrers anys causats fonamentalment pels fenòmens migratoris i pels processos de globalització. En aquest sentit, la diversitat religiosa s'ha traduït en un augment del nombre de confessions presents a Catalunya i dels seus centres de culte. Així, aquesta formació s'emmarca dins de les diferents actuacions que la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament ofereix, per tal que els empleats públics puguin atendre tothom en igualtat de condicions i d'acord amb les seves creences, sense discriminacions i amb el respecte que es mereix cada confessió religiosa.

A més a més, la Direcció General d'Afers Religiosos també ha publicat unes Guies sobre la diversitat de creences als àmbits professionals educatiu, sanitari, penitenciari i de la via pública, i que es poden consultar a la seva web www.gencat.cat/afersreligiosos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.