3/02/2016

L’IRTA avala la necessitat urgent de posar en marxa un nou pla de reconversió varietal per a fruita dolça proposat per Unió de Pagesos

L'IRTA (institut d'investigació del departament d'Agricultura) ha donat avui suport a la proposta d'Unió de Pagesos per establir un segon pla de reconversió de la fruita dolça amb l'objectiu d'ajudar els agricultors professionals a millorar l'adaptació al mercat de la fruita a través de noves varietats. Per al sindicat, després de dos anys consecutius de crisis de preus i sense ajuts a la modernització de la pagesia catalana de la fruita es fa econòmicament inviable per als fructicultors continuar reconvertint les plantacions per adaptar-se a les necessitats del mercat i, així, assegurar la viabilitat dels pagesos professionals de la fruita dolça.

Els representants d'Unió de Pagesos del sector de la fruita dolça s'han reunit avui amb Ignasi Iglesias, responsable d'innovació varietal de l'IRTA, per exposar-li aquest qüestió.

Unió de Pagesos, que es va reunir amb representants del ministeri d'Agricultura fa unes setmanes per defensar la urgència d'una reconversió varietal, va valorar en uns 42 milions d'euros l'aportació que hauria de fer el Ministeri per poder reconvertir unes 12.000 hectàrees de fruita dolça, amb una ajuda mitjana de 7.000 euros/hectàrea. El sindicat considera que aquesta petició és viable i continuarà buscant suports per tal de defensar-la.