11/02/2015

L'Ajuntament de Tortosa nomenarà el professor Manuel Pérez Bonfill fill predilecte de la ciutat

L'Ajuntament ha aprovat avui en sessió plenària iniciar els tràmits per al nomenament del professor Manuel Pérez Bonfill (Tortosa, 1926) fill predilecte de la ciutat. Tots els grups municipals han donat el seu suport a aquesta iniciativa que comporta la incoació de l'expedient corresponent, l'aprovació definitiva pel Ple i la celebració properament d'un acte institucional de lliurament d'aquest reconeixement a l'homenatjat. Membre d'una generació d'intel·lectuals que va patir els estralls de la Guerra Civil, Pérez Bonfill es llicencià en filologia romànica, fou catedràtic de literatura a l'Institut Joaquim Bau durant 40 anys i és autor de diferents llibres de narrativa, com "Carrer de només un" i "Amb algunes branques d'olivera". També ha conreat la poesia i ha participat en diferents obres col·lectives. Va estar vinculat a la revista Gèminis, junt a Gerard Vergés i Jesús Massip, i al grup artístic Macla 65 amb Frederic Mauri. El 2010 va rebre la Creu de Sant Jordi. Tortosa dedica tot un any a homenatjar Manuel Pérez Bonfill, coincidint amb el seu 90è aniversari. 

En el Ple d'avui també s'ha aprovat una modificació pressupostària que inclou la dotació de 300.000 euros per executar la reforma integral del pont de l'Estat, el projecte del qual s'aprova avui en Junta de Govern. El gruix més important del cost d'aquest projecte l'aporta la Diputació de Tarragona. En la mateixa modificació pressupostària s'inclou una partida de 44.000 euros per habilitar uns nous accessos en forma d'escales al pont Tirant lo Blanc, que permetrà millorar la connectivitat a peu entre els barris de Sant Llàtzer i Temple.

En l'apartat de mocions de grups polítics, el Ple ha aprovat tres mocions subscrites per tots els grups municipals, de suport a les víctimes de la talidomida, instant el govern de l'Estat a la creació de la prestació Garantia+55, i una tercera exigint una nova llei reguladora de dret a l'habitatge que garanteixi les mesures de mínims per fer front a l'emergència habitacional. També han prosperat les mocions d'ERC reclamant que el govern de l'Estat cessi els atacs a la normativa catalana sobre pobresa energètica i la que proposa nous passos elevats de vianants a la ciutat. En la mateixa sessió plenària s'ha aprovat la proposta del grup Movem-ET de rebuig a l'acord comercial "Tractat transatlàntic de comerç i inversió" entre la Unió Europea i els Estats Units. Del grup del PSC s'ha aprovat la moció de suport a la plataforma "Salvem les ambulàncies  de les Terres de l'Ebre" i la de condemna de la violència masclista, i s'ha rebutjat la que proposava la creació d'una taula per a l'impuls d'Expoebre i Fira Tortosa. Les dues mocions presentades per la CUP, relatives a la declaració de Tortosa ciutat lliure d'espectacles amb animals i la que proposava impulsar una modificació del Reglament orgànic municipal (ROM), han estat aprovades.