10/21/2015

L'Ajuntament de Tortosa aprovarà un reconeixement en nom de la ciutat al professor Manuel Pérez Bonfill

Aquesta tarda ha tingut lloc a l'Institut de Tortosa la presentació de l'Any Manuel Pérez Bonfill, durant el qual es retrà homenatge a la figura del professor, intel·lectual i literat tortosí en el seu norantè aniversari. En opinió d'Emigdi Subirats, un dels principals promotors de l'homenatge, Pérez Bonfill "és un dels grans de les nostres lletres i mereix el màxim reconeixement".


La regidora de Cultura de l'Ajuntament, Dolors Queralt, ha anunciat que el consistori de la ciutat té previst d'aprovar en sessió plenària "un reconeixement oficial en nom de la ciutat" al professor Pérez Bonfill. El dilluns vinent es portarà la proposta a la comissió Informativa municipal després a l'acord que han adoptat en aquest sentit tots els portaveus dels grups municipals, si bé no se sap encara de quina rang de distinció se li atorgarà. Queralt ha dit que voldria que l'acord es prengués per unanimitat.


L'acte de presentació de les activitats de l'Any Pérez Bonfill, que s'iniciarà demà a la tarda a Amposta, ha comptat amb la presència de l'esposa de l'homenatjat, la professora de dansa Anna Bel.


L'Any Pérez Bonfill l'impulsen la seu d'Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre, l'associació Soldevila de Campredó, l'Institut de Tortosa, l'AMPA de l'Institut, l'Ajuntament de Tortosa, el Centre de Normalització Lingüística a les Terres de l'Ebre, la Biblioteca Marcel·lí Domingo, la Universitat Rovira i Virgili-Campus de les Terres de l'Ebre i amics de l'homenatjat: Manel Ollé, Cinta Sabaté, Pili Ibáñez, Montse Castellà i Lluís Martín Santos, entre d'altres, els quals s'han integrat a la comissió que organitzarà actes literaris durant tot l'any.