10/13/2015

El III Festival de Música en Terres de Cruïlla endega motors aquest cap de setmana


Tot i que el plat fort del III Festival de Música en Terres de Cruïlla tindrà lloc els dies 30 i 31 d'octubre d'enguany, aquest pròxim diumenge, 18 d'octubre, els organitzadors de l'activitat, l'Agrupació Musical Senienca, el Centre d'Estudis Seniencs i l'Institut Ramon Muntaner, ja endeguen motors amb tot un seguit d'activitats, amb la jota ballada i cantada com a protagonista. Segons ha manifestat la presidenta de l'Agrupació Musical Senienca, Victòria Almuni, "aquesta tercera edició el festival combina la voluntat de ser punt de trobada d'activitats musicals de diferents territoris de parla catalana amb una perspectiva internacional, amb la condició de ser el preàmbul de la commemoració de la desena edició del Certamen Internacional de Bandes Vila de la Sénia que tindrà lloc al mes d'abril de 2016. Ens fa molta il·lusió arribar a una data tan simbòlica i marcar el seu inici programant-lo conjuntament amb Terres de Cruïlla. Tots dos esdeveniments van ser dissenyats per posar en valor la música de banda. La d'aquí però des d'una mirada internacional".


Pel que fa a la primera jornada del Festival, aquest diumenge, es fa coincidir també amb la celebració a La Sénia de la Fira d'Artesania, de la Fusta i del moble, segons Almuni, "amb un intent de fer encara més visible la nostra tasca i d'ajudar a la promoció de la Sénia i del seu patrimoni cultural". Pel que fa a les activitats previstes, a les 11h hi haurà un taller de jota cantada a càrrec de la Rondalla dels Ports, que també impartirà una hora més tard, un taller de jota ballada. Ja a la tarda, a les 17 h, hi haurà una trobada de danses tradicionals. Hi participaran sis grups: el Grup de jota de Godall (Montsià), la Muixeranga de Vinaròs (Baix Maestrat), Dansa de dansants i Ball de cintes del Ball de diables de Vinaròs (Baix Maestrat), Grup de jota de la Casa d'Andalusia de la Sénia (Montsià), Gaiters de Joventuts Unides (Montsià) i la Rondalla dels Ports. Per als dies 30 i 31 resten les jornades més formatives, com ara dues masterclass de composició i direcció de banda, i el gran concert del festival que protagonitzaran Solk i Pepe i Marieta. El centre d'interès d'aquestes dues jornades serà tot aspecte relacionat amb la música de banda.


La inscripció per a participar en les jornades del dia 30 i 31 es tancarà el pròxim dia 23 d'octubre.


El Festival Música en Terres de Cruïlla compta amb el patrocini del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Obra Social Fundació La Caixa, la Diputació de Tarragona i la Fundació Privada Mútua Catalana i amb la col·laboració de l'Ajuntament de La Sénia, de l'Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV, del Campus Terres de l'Ebre de la URV, del  Programa d'Acció Cultural RBIV de la Diputació de Tarragona, d'Etnologia en Xarxa i del Centre Obrer de La Sénia.