2.11.14

Multitudinari acte central de la campanya Ara és l’Hora! a Tortosa Muriel Casals i Jaume Marfany criden a la participació en favor del doble si i a la ràpida convocatòria de la segona volta definitiva

Ple total del teatre auditori Felip Pedrell per celebrar l'acte central de la campanya a favor del doble vot positiu en la consulta del dia 9 de novembre. El lema de la trobada fou "L'Ebre d'un nou país", el qual va servir de fil argumental per a que els representants dels partits polítics sobiranistes convidats a l'acte exposessin els seus punt de vista sobre els avantatges que la independència comportarà per a les Terres de l'Ebre.


Meritxell Roigé, en representació de CDC, va posar de manifest el maltractament que rep Catalunya en general i les Terres de l'Ebre en particular en els pressupostos generals de l'Estat, cosa que afecta negativament, entre altres temes, a les infraestructures del territori, com ara el desdoblament pendent de l'autovia A7 entre la Jana i l'Hospitalet de l'Infant. Lluís Salvadó, d'ERC, va escollir l'organització territorial com a exemple de legislació catalana frenada per les interferències de l'estructura central de l'Estat; així, la sentència contra l'Estatut va esdevenir un obstacle insalvable per a que l'Ebre pugui disposar de la tan necessària vegueria. A Carme Abril li va correspondre fer de portaveu de la CUP a favor del municipalisme i de la participació ciutadana en els processos de presa de decisions polítiques. Jordi Jordan, d'ICV, es va mostrar favorable a que aquest procés de transformació política que travessem serveixi també per aprofundir en la imprescindible regeneració democràtica del sistema. I per acabar, per part d'UDC, Antoni Obalat va exposar un compendi de mesures adreçades a garantir el benestar social de la ciutadania en la construcció d'un nou país. Tots ells van mostrar-se clarament a favor de la independència de Catalunya.


La segona taula de la tarda va comptar amb la intervenció dels representants de la societat civil. El primer en intervenir, Manolo Tomàs, va destacar la importància que tindran els recursos de l'Ebre, en especial l'aigua i l'energia, en una Catalunya independent, i la necessitat de què les Terres de l'Ebre puguin controlar aquests recursos en favor del seu propi desenvolupament sostenible. L'exconseller Joan Manuel Tresserras, amb la seva habitual agudesa intel·lectual, va posar l'accent en la claudicació de la burgesia en la construcció nacional des del darrer intent fallit del Noucentisme i en com les capes mitjanes i populars de la societat han pres de forma espontània un relleu que, va dir, ja no cediran i que serà un exemple inèdit en la construcció i posterior lideratge d'un estat a nivell mundial. Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, va exhortar el govern a que posi totes les facilitats per a que tothom pugui exercir el seu dret a vot i Jaume Marfany, vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana, va demanar una participació massiva el 9 de novembre, així com la convocatòria immediata de la segona volta definitiva amb unes eleccions al Parlament de Catalunya, de caràcter plebiscitari.


L'acte, conduït per Ramon Bel, va concloure amb la intervenció d'Irene Fornós, coordinadora de l'ANC a l'Ebre, que va ser l'encarregada d'agrair i reconèixer la tasca de tots i cadascun dels voluntaris que han treballat en els darrers anys per assolir la gran fita de la independència de Catalunya. L'homenatge va prendre forma d'una projecció de fotografies de les diferents activitats dutes a terme i la pujada a l'escenari dels representants de les assemblees territorials presents a la sala, així com dels membres de la Junta Rectora d'Òmnium Ebre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.