10/28/2009

Governació activa una estació base que donarà Internet de banda ampla a Prat de Compte (Terra Alta)

Dins el marc del pla Catalunya Connecta, el Departament de Governació i Administracions Públiques, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, ha activat una estació base a Prat de Compte (Terra Alta). Amb aquesta, les comarques de les Terres de l'Ebre ja compten amb 15 estacions base que ofereixen Internet de banda ampla.

 

L'estació base que s'ha activat permetrà que puguin connectar-se a Internet de banda ampla o millorar-ne la cobertura el nucli de Prat de Compte d'aquest municipi de la Terra Alta.

 

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha assegurat que "dotar d'Internet d'alta velocitat els municipis de les comarques de les Terres de l'Ebre és clau per aconseguir la cohesió territorial del país, i un dels objectius principals del pla Catalunya Connecta".

 

Catalunya Connecta: Banda Ampla Rural

 

El projecte Banda Ampla Rural, inclòs en el Pla Catalunya Connecta, té l'objectiu de fer arribar l'accés a Internet de banda ampla a totes les poblacions de més de 50 habitants que no tinguin cobertura del servei ADSL, tot suprimint la fractura digital territorial existent en aquests moments i assolint la cohesió del país. L'empresa adjudicatària que desplega el servei amb tecnologia WIMAX és Iberbanda.

El Departament de Governació i Administracions Públiques, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, ha activat un cercador web a (www.gencat.cat/societatdelainformacio) que permet, a través de simulacions per ordinador, consultar la cobertura actual de banda ampla dels municipis i visualitzar-la mitjançant l'Hipermapa de Catalunya.